Pages - Menu

La cara pop de Barcelona



La cara de Barcelona (Barcelona's Head) és una escultura de Roy Lichtenstein, un dels màxims exponents del Pop Art nord-americà, que es va realitzar entre 1991 i 1992 amb la col·laboració de l'escultor Diego Delgado.

L'obra és aproximadament de 15 metres d'alçada i s'inclou dins de la sèrie "Brushstrokes" de Lichtenstein que, bàsicament, es caracteritza per la representació gràfica de pinzellades que, en el cas que ens ocupa, acaben formant un rostre. A més d'aquestes pinzellades, en l'escultura tenen un protagonisme especial uns punts vermells a la manera d'una trama offset que tant caracteritza l'obra d'aquest artista. També val la pena indicar que Linchtenstein inclou aquí peces treballades amb mosaic en una clara al·lusió al trencadís utilitzat per Gaudí.

La cara de Barcelona, instal·lada en plena renovació de la ciutat amb motiu dels Jocs Olímpics del 92, és també un exemple del canvi de sensibilitat i criteri en l'administració durant aquells anys a favor d'un nou sentit de modernitat i contemporaneïtat en l'art públic de la ciutat.


ARTISTA: Roy Lichtenstein (Nueva York, 1923-1997).
TÍTOL: La Cara de Barcelona (Barcelona's Head).
DATA D'INAUGURACIÓ: 1992
LOCALITZACIÓ:   Moll de la Fusta.
COM ARRIBAR: Metro LIV: Barceloneta - BUS: V17.
WEB DE L'ARTISTA: Roy Lichtenstein Foundation



TROBAREU A PROP D'AQUÍ:

Gambrinus (1989), de Xavier Mariscal. Llegiu més...
Esportius de la mar (1969), de Joaquim Ros i Sabaté.
La parella (1997) de Lautaro Díaz. Llegiu més...



ET POT INTERESSAR:

Mistos (1992), de Claes Oldenburg
i Coosje van Bruggen.
Mural (2014) de Stepan Krasnov, signant com a 310, realitzat en el marc de l'Open Walls Conference.