Pages - Menu

Sixe Paredes, posant color sobre els murs d'una Barcelona grisa


En una entrada anterior vam reivindicar les parets mitgeres com a vehicle per a una expressió artística, el mural, que servís per a la dignificació d'uns espais significativament degradats quan no morts.

Sixe Paredes, que va començar la seva carrera artística en el món del graffiti, és un artista barceloní que ha evolucionat fins a aconseguir un estil propi que abasta diferents disciplines com el muralisme, la pintura, l'escultura o els telers.

Recentment ha finalitzat un dels seus treballs de major format, L'esperit de la muntanya, un espectacular mural sobre la paret mitgera d'un bloc d'habitatges de 12 plantes, 1.200 metres quadrats i 32 metres d'alçada, en al carrer Lepant. El mural de Paredes recull una de les seves composicions geomètriques de colors plans i intensos que texturitza amb suaus trames de pinzellades i perfila amb unes línies negres que realcen els límits de les formes.

Aquest treball s'engloba dins de la sèrie Natura viva, un conjunt de treballs de Sixe Paredes on elements de la natura com muntanyes, mars i cels s'entrellacen en abstractes composicions paisatgístiques, vibrants i de gran energia. Amb Sixe Paredes, el color es reivindica sobre la ciutat grisa.


ARTISTA: Sixe Paredes (Barcelona, 1975).
TÍTOL: L'esperit de la Muntanya.
DATA D'INAUGURACIÓ: 2016
LOCALITZACIÓ:   Parc del Mural / carrer Lepant.
COM ARRIBAR: Metro LIV: Alfons X - BUS: H6, V21, 92
WEB DE L'ARTISTA: sixeparedes.com


TROBAREU A PROP:

Sense títol (2016) de Miss Van. Llegiu més...
Casa de les Altures (1890),
projectada per Enric Figueres
i l'enginyer Nicolau Recúlez.
Cosmos: Gats i Ocells (detall, 2014), de Joâo Lelo.


ALTRES OBRES DE SIXE PAREDES ALS CARRERS DE BARCELONA:



A dalt. Naturalesa Viva (2016). Mural realitzat en el context de l'Open Walls amb motiu de la reobertura de la Nau Bostik, una antiga fàbrica abandonada que va ser rehabilitada i gestionada per un col·lectiu d'artistes al barri de la Sagrera.

A l'esquerra. Tribut a Joan Miró (2014). Mural realitzat per al projecte (avui en stand by) Ciutat Bella, comissariat per Arcadi Poch, on es convocaven diferentes artistes per homenatjar sobre les parets de Ciutat Vella a noms significatius de l'art i la cultura.



 SIXE PAREDES. Descobriu el treball d'aquest artista en totes les seves facetes.
 ACTUALITAT DE L'OPEN WALLS . Noticies de l'Open Walls al Facebook.
 OPEN WALLS CONFERENCE 2015. Tercera edició de la trobada internacional que aborda
     la gestió d’intervencions urbanes autònomes a l’espai públic.
 ART A LES MITGERES. Índex obert on deixem constància de les mitgeres amb contingut artístic.